”Sun perusluonne on sellanen maaorava mangusti, joka säteilee sinnesuntänne ja on haltioissaan kun se saa posket täyteen pähkinöitä, mutta silti se ei kuitenkaan osaa lentää, että se pysyy ihan jalat maassa. Varmaan sit siks ettei sillä ole siipiä. Muutoin kantti riittäis kyllä myös lentämiseen.”

- pikkusisko -

Taustani

Pirjo Hannele Saarela. Syntyjäni torniolainen, vuodelta 1975. Yrittäjäperheen tytär. Kahden nuoren äiti. Liiketalouden tradenomi vuodelta 1998. Yrittäjä vuodesta 2008. Kuvataiteilija Lapin Ammattikorkeakoulusta vuodelta 2018. Oma tuotemerkki Maiden Lilly Finland vuodesta 2014, mallisto laajentunut pikkuhiljaa farkkulaukuista myös taiteeseen. Työhistorialtani asiakaspalvelun moniosaaja. Käsityöläisen välineinä ompelukone, sivellin ja kuviosaha. Sisustaja, rakennan kaunista asumiseen, olemiseen ja työskentelyyn. DIY elämäntapana, halu visuaalisesti miellyttävään lopputulokseen kaikessa tekemisessä.

Työskentelytilani

Kotini kanssa samassa talossa, 50-luvun kivitalon alimmassa kerroksessa, Torniojoen rannalla. Paikkansa mukaisesti Down Underiksi nimetty, 70 neliön ateljee ja putiikki omalla sisäänkäynnillä. Putiikissa myynnissä ja esillä taidetta Art by Pirjo S. ja Maiden Lilly Finlandin tuotteita. Työtilaa taiteilulle, toimistolle, verkkokaupan pyörittämiselle, studio Akvaario valokuvaamiselle, minipuuverstas Snickeboa tuunauksille ja ateljee Huvikumpu ompelulle ja käsitöille. 

Inspiraationi

Värit. Ihanat värit. Romanttinen vaaleanpunainen, turhamainen pinkki, rakas punainen, lämmin oranssi, mystinen violetti, viileä turkoosi, rauhoittava vihreä.

Materiaalit. Kierrätys, tuunaus, uusiokäyttö. Uuden luominen jo olemassaolevaa hyödyntäen.

Yhdisteleminen. Uuden ja vanhan. Erilaisten tekniikoiden. Värien ja työskentelytapojen.

Tarve. Taide voi olla mukana arjen esineissä. Syntyneeseen tarpeeseen voi uutta tehdessä ajatella uudella näkökulmalla, uudella muotoilulla. Miksi tehdä tavanomaista ja tylsää, kun voi tehdä jotain erilaista ja kiinnostavaa.

Halu luoda. Suunnitella, työstää ja toteuttaa näkyväksi ajatus, idea.

Työskentelytapani

Rakastan harmoniaa, mutta siihen saa jujun riitasoinnulla. Rakastan symmetriaa, mutta sitä voi taivuttaa. Rakastan järjestelmällisyyttä, mutta sitä voi heiluttaa ja ravistella. Rakastan yksityiskohtia. Rakastan sommittelua. Lisäämällä lisää yksityiskohtia voi sommittelua syventää ja keikauttaa.

Luon tarpeeseen. Silmäniloksi taidetta sisustukseen. Keittiötaidetta. Tekstiilitaidetta. Tilan koristelemista. Pinnan koristelemista. Pinnan nostamista huomion arvoiseksi.

Työvaiheita. Suunnitelma, jossa ei mennä siitä mistä aita on matalin vaan sieltä missä se on hitusen korkeammalla. Joskus suunnitelma muuttuu matkalla tai aloittaessa ei voi tietää mihin lopputulokseen päätyy.

Ammattini

Kuvataiteilija, kädentaitaja, luonnostaan ompelija, yksinyrittäjä Väylänvarresta Torniosta, Suomen Lapista.

Kuvataiteilija Pirjo Saarela

Kivirannantie 10 A 4

95410 Tornio, Finland

+358 (40) 658 2313

pirjo.saarela@maidenlillyfinland.fi

Ateljeeputiikki Down Under

Kivirannantie 10

95410 Tornio, Finland

+358 (40) 658 2313

info@maidenlillyfinland.fi

Copyright All rights reserved Pirjo Saarela 2020